Sport

U Nišu održan streličarski turnir na otvorenom. Učestvovalo više od 60 takmičara iz Srbije

Jedanaesti Kup svetog Cara Konstantina održan je ovog vikenda na otvorenom u Nišu, a u streličarstvu se nadmetalo više od 60 takmičara iz klubova širom Srbije. Prema rečima organizatora,  takmičenje je protiklo u dobroj i fer atmosferi. Nišlije su došle i do zasluženih uspeha, pohvalili su se u SK “Niš”.

 

“Veoma smo zadovoljni našim učinkom na turniru u svakom pogledu. Naša seniorska ekipa pokazuje da stalno ide napred i pojačava svoj tempo i formu. Ovo su važni poeni na putu ka osvajanju i drugog kupa Srbije, a to je svakako jedan od naših ciljeva za ovu sezonu”, istakli su streličari.

Foto: SK “Niš”

U konkurenciji seniora olimpijskim lukom, Mihajlo Stefanović je još jednom pokazao da je klasa za sebe i veoma lako uspeo da od prvog mesta u kvalifikacijama sa fantastičnih 649 poena, praktično se prošetao kroz eliminacioni deo i potvrdio zlatno odličje za ovo takmičenje.

Da uspeh bude još veći, i naša ekipa kod seniora olimpijskim lukom je bila ubedljivo prva isped SK Velos iz Novog Sada i SK OSI Oko Sokolovo iz Kragujevca.

Foto: SK “Niš”

U konkurenciji juniorki olimpijskim lukom, naša Danica Nikolić je zauzela prvo mesto.

U konkurenciji goli luk seniori, Dejan Stojanović je postavio novi državni rekord sa svojih 600 poena koliko je imao na kraju kvalifikacionog dela gde je bio ubedljivo prvi. Međutim, kroz eliminacije, finalni meč i nije bio baš naklonjen Dejanu te je na kraju ipak završio kao drugoplasirani iza kolege iz Pančeva.

Streličarski klub “Niš” očekuju i međunarodna takmičenja pa se nadaju novim uspesima i van granica naše zemlje

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com