Zdravlje

U Nišu obeležena evropska nedelja urologije

Univerzitetski klinički centar Niš i Кlinika za urologiju aktivno su učestvovali u promociji evropske Nedelje urologije, prateći svoju misiju i viziju, podržavajući raznovrsne naučno-stručne aktivnosti, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Svakog septembra Evropsko udruženje za urologiju organizuje Nedelju urologije (Urology week), međunarodnu kampanju za podizanje svesti o urološkim bolestima i njihovom lečenju. Ove godine, tematski je fokusirana na problem inkontinencije. Evropsko udruženje za urologiju pozvalo je nacionalne urološke asocijacije i pojedince da zajednički učestvuju u promociji urološkog zdravlja.

U okviru obeležavanja Nedelje urologije, nacionalno udruženje Srbije, organizovalo je međunarodni simpozijum Urološke sekcije SLD pod nazivom „Izazovi savremene uroginekologije“, koji je održan 3. septembra 2021. u Leskovcu . Predstavljeni su rezultati najnovije studije – ankete EAU o urinarnoj inkontinenciji iy jula 2021. godine, a svoj doprinos obeležavanju Nedelje urologije, lekari UКC Niš, dali su i edukativnim medijskim nastupima, na temu inkontinencije urina.

Stručnjaci niškog UКC-a u oblasti urologije prof. dr Dragoslav Bašić i prof. dr Ivan Ignjatović, na sajtu sa Evropskog udruženja za urologiju objavili su i jedan od brojnih slučajeva sa Кlinike za urologiju , a koji je direktan primer ovogodišnje teme kojoj je posvećena Nedelja urologije.

Ono što je kako tokom obeležavanja međunarodne Nedelje urologije, tako i nakon toga dostupno pacijentima koji imaju potrebu za savetom stručnjaka, s obzirom na osetljivu epidemiološku situaciju u celom svetu, svakodnevna dostupnost stručnjaka putem mejla ( urologija.kcnis@gmail.com), kao i putem telefona .

Sa Кlinike za Urologiju UКC Niš, pozivaju sve zainteresovane pacijente koji imaju tegobe u vidu inkontinencije urina, da se obrate urolozima kako bi se što bolje informisali o aktuelnim dijagnostičko – terapijskim procedurama koje mogu dobiti u ovoj ustanovi

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com