Društvo

U Nišu niže cena grejanja od naredne nedelje?

Grejanje u Nišu moglo bi da bude jeftinije od naredne nedelje, najavljuju u niškoj Toplani. Prema njihovim rečima u toku je kalkulacija takozvanih „nultih“ cena i postoje uslovi da se varijabilni deo računa smanji za pet odsto. Varijabilni deo usklađuje se svakog meseca na osnovu cene gasa i ostalih engretanata na svetskom tržištu.

Kako su objasnili u Toplani, prve kalkulacije kazuju da će fiksni deo ostati isti, dok će varijabilni deo pasti možda i više od 5 posto. Cena će važiti od onog momenta kad krene grejanje, ali ne i za celu grejnu sezonu, nego će se usklađivaće mesečno u skladu sa cenom energenata na tržištu.

„Mi tu cenu, nultu, utvrđenu, korigujemo na gore ukoliko neki od energenata poskupi minimum 3 posto, i u tom slučaju možemo i ne moramo da vršimo korekciju a ukoliko pojeftini više od 5 posto moramo da izvršimo korekciju cena na dole“, kaže direktor tog preduzeća Predrag Milačić.

Grejna sezona u Nišu bi trebalo da krene od 15. oktobra, ali postoji mogućnost da krene i ranije ukoliko temperatura bude niža od 12 stepeni, kao i nešto kasnije ukoliko sredina oktobra bude sunčana sa temperaturama iznad proseka za to doba godine.

Niška Toplana u ponedeljak je počela sa toplim probama i to parcijalno, po sledećem rasporedu: Prvog dana upaljene su kotlarnice u Pasi poljani, Ledenoj steni 1 i 2, Institutu i Mokranjčevoj, dok su u utorak tople probe krenule u kotlarnicama Pantelej, Knjaževačka i Ardija. One se, prema najavama iz Toplane, završavaju devetog oktobra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com