Zdravlje

U Nišu nema novoobolelih od virusa COVID-19, u Srbiji ukupno 31

U Republici Srbiji je do 8 časova 13. marta 2020. godine registrovan ukupno 31 potvrđen slučaj COVID 19, piše na sajtu covid19.rs. Prema izveštaju niškog Kliničkog centra, u Nišu nema novoobolelih i broj registrovanih slučajeva zaraženih koronavirusom je četiri.

“Svi pacijenti, hospitalizovani su 10. uveče i 11.03. u ranim jutarnjim satima. Pacijent koji je primljen na Кliniku za infektivne bolesti 10.03., i dalje ima blage, odnosno umerene simptome uzrokovane virusom, u stabilnom je stanju, u toku je stalni monitoring njegovog zdravstvenog stanja i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. Ostala tri hospitalizovana pacijenta, zasada ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24-časovnim monitoringom infektologa niškog Кliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju”, piše u saopštenju KC Niš.

Do 8 časova 13. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 214 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 13.03.2020. godine testirani su uzorci 29 osoba od kojih je 7 pozitivnih i 22 negativna na novi korona virus.

Od 7 novih potvrđenih, 4 je u kućnoj izolaciji zbog blaže kliničke slike, a troje je zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilno su.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com