Društvo

U Nišu moleban za srpski stradalni narod na Kosmetu

U Nišu će se u subotu 16. oktobra održati moleban za srpski stradalni narod na Kosmetu. Okupljanje je zakazano za 16:30 časova ispred Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene.  Moleban će se održati sa blagoslovom Njagovog Preosveštenstva Episkopa niškog G.G. Arsenija.

Episkop niški G.G. Arsenije kao i uvek do sada prihvatio je i Blagoslovio inicijativu građana, sada za organizaciju MOLEBANA za stradalni narod na Кosovu i Metohiji, kazali su organizatori i pozvali vernike da se okupe u što većem broju.

„Ponesimo srpske zastave i zastave Кosova i Metohije“, rekao je urednik sajta Srpska istorija Đorđe Bojanić.

Moleban i skup će biti bez stranačkih, navijačkih obeležja, zastava i obeležja udruženja. Samo srpske zastave, sveće, ikone. Bez petardi, baklji, vatrometa i paljenja tuđih zastava (,,Кosova“ i Albanije).

„Takva nakaradna slika nam ne bi bila potrebna, na taj način ništa ne postižemo. Junačiti se na taj način, nema nikakve potrebe, već samo posledice. Moramo biti dostojanstveni, ta slika će otići kao podrška našoj braći sa КOSMETA“, naglašava Đorđe Bojanić.

On je dodao da se danas Srbija i pravoslavlje brane u Kosmetu. Zajedno sa niškim sveštenstvom pomolimo se za spas naroda srpskog na Kosmetu i zla koje ih je zadesilo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Slobodno otkažite molebdan ako se to odnosi na poslednje dogadjaje od ove nedelje – oko švercovane robe i od pre dva meseca- oko tablica. Severni deo Kosova i Metohije je ogrezao u kriminalu svih vrstaq – šverc, korupcija, prostitucija…šta vam špadne napamet. Ovde gazduju vro opasne mafijaške grupe koje se beskrupulozno obračunavaju sa svakim ko pokuša bilo šta da promeni. Imaju otvorenu podršku Vlade iz Beograda i Srpske Pravoslavne Crkve.
    Na Jarinju pre dva meseca i juče i prekjuče nisu izlazili nikakvi ‚‚goloruki gradjani‚‚. To je laž koju svesno poturaju vlasti iz Beograda. Reč je kriminalcima koji po svaku cenu pokušavaju da sačuvaju status kvo odnosno svoj privilegovani položaj i zakon jačeg. Prema tome nije bilo bnikakvog ‚‚stradanja‚‚ kako to vole da ponavljaju Vučić i crkveni velikodostojnici. Prekjuče na primer, lično sam bio svedok, neprestano su provocirali kosovsku policiju ali i novinare a najviše gradjane koji su odbijali da im se priključe. Paradoks je da su uhapšena 6 albanca i 1 srbin, paradoks da je akcija izvedena po nalogu javnog tužioca koji je srbin…paradoks je da je većina policjaca koji su učestvovali u akciji bili upravo srbi….Prema tome okanite se popadisanja i naricaljki…nema nikakvog razloga za to…i postarajte se najzad da obavestite narod šta se stvarno dogadja…

  2. Gde su dušebrižnici koji su došli sa Kosova da uživaju blagodeti nove sredine. Svi udomljeni u državnim firmama, finansijski, stambeno… Patetika. Pa, da se samo oni, koji bi trebali biti na čelu kolone, skupe i krenu, pregazili bi. Kosovo ko plitak potok. Aili lakše je plakati i idturati druge napred, ostati i uživati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com