Virus KoronaZdravlje

U Nišu kreće masovna vakcinacija protiv koronavirusa. Gradonačelnica će se vakcinisati kineskom vakcinom

Niš je spreman za masovnu vakcinaciju, spremili smo u svih pet gradskih opština ukupno 43 punkta, danas krećemo sa šest punktova koji su pristupačni, imaju parking i rampe za osobe sa invaliditetom, izjavila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na sednici državnog rukovodstva i Operativnog tima za vakcinaciju.

 

„Centralni objekat za vakcinaciju je centralni objekat Doma zdravlja. U vakcinaciji će učestvovati 20 tima sa oko 80 ljudi“, izjavila je Sotirovski.

Prema njenim rečima u Niš je noćas stiglo 5.100 doza kineskih vakcina protiv korona virusa, a do sada je vakcinisano Fajezrovom vakcinom 1.841. osoba Gerontološkim centrima i zaposleni u zdravstvenim ustanovama.

„U gerontološkim centrima su vakcinisani svi koji su se prijavili. U Domu zdravlja otvoren kol centar, a najstariji sugradjani se motivišu i kroz kućnu negu Doma zdravlja i kroz razgovor sa zaposlenima u gerontološkim centrima“, izjavila je Sotirovski.

Ona je najavila da će sutra primiti kinesku vakcinu i da će tom prilikom kroz lokalne medije pozvati gradjane u Nišu da se masovno prijave za vakcinaciju

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komnetar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button