Virus KoronaZdravlje

U Nišu kreće masovna vakcinacija protiv koronavirusa. Gradonačelnica će se vakcinisati kineskom vakcinom

Niš je spreman za masovnu vakcinaciju, spremili smo u svih pet gradskih opština ukupno 43 punkta, danas krećemo sa šest punktova koji su pristupačni, imaju parking i rampe za osobe sa invaliditetom, izjavila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na sednici državnog rukovodstva i Operativnog tima za vakcinaciju.

 

“Centralni objekat za vakcinaciju je centralni objekat Doma zdravlja. U vakcinaciji će učestvovati 20 tima sa oko 80 ljudi”, izjavila je Sotirovski.

Prema njenim rečima u Niš je noćas stiglo 5.100 doza kineskih vakcina protiv korona virusa, a do sada je vakcinisano Fajezrovom vakcinom 1.841. osoba Gerontološkim centrima i zaposleni u zdravstvenim ustanovama.

“U gerontološkim centrima su vakcinisani svi koji su se prijavili. U Domu zdravlja otvoren kol centar, a najstariji sugradjani se motivišu i kroz kućnu negu Doma zdravlja i kroz razgovor sa zaposlenima u gerontološkim centrima”, izjavila je Sotirovski.

Ona je najavila da će sutra primiti kinesku vakcinu i da će tom prilikom kroz lokalne medije pozvati gradjane u Nišu da se masovno prijave za vakcinaciju

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Poziv Sotirovske je kontraproduktivan, to treba da uradi neko lice od poverenja (pr. uvaženi stručnjak).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com