Društvo

U Nišu kod 40 osoba potvrđen koronavirus

U Nišu je trenutno 40 osoba kod kojih je potvrđen koronavirus. U Republici Srbiji su do 15 časova 25. marta 2020. godine registrovana ukupno 384 potvrđena slučaja COVID 19. Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, hospitalizovano je 203 ljudi.

U Beogradu ima 158 potvrđenih slučajeva, u Nišu 40, u Valjevu 38, u Novom Sadu 21, u Čačku 13, u Kragujevcu 12, u Kruševcu i Ćupriji po 10, rečeno je. U Kikindi, Vranju, Užicu, Zaječaru, Pančevu ima manje od 10 potvrđenih slučajeva.

Navedeno je da je u 21 gradu potvrđen bar jedan slučaj.

Od juče u 15 časova, na koronavirus je testirano 245 ljudi što je do sada najveći broj potvrđenih slučajeva, ali najveći broj meću njima nema najteže oblike kliničkog ispoljavanja, navela je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević.

Do 15 časova 24. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1161 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Kisić Tepavčević je rekla da se većina zaraženih zdravstenih radnika nije zarazila u zdravstenim ustanovama i ističe da nije došlo do širenja epidemije u bolnicama.

Beograd, Niš i Valjevo najveća žarišta u Srbiji

Beograd je najveće žarište koronavirusa, a zatim Niš i Valjevo, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić. Dodaje da će država gledati da uskoro izađe s novim merama za ta tri grada.

Očekujemo dramatični skok broja zaraženi

Istakao je da će danas prvi put broj zaraženih koronavirusom u Srbiji biti dramatično veći zbog, kako je rekao, većeg broja testiranih građana.

Dodao je da je od juče testirano više od 260 osoba i da će u toku dana biti testirano oko 500 građana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com