Društvo

U Nišu još traje epidemija malih boginja

Epidemija malih boginja na području Nišavskog okruga još nije odjavljena jer još ima slučajeva oboljevanja od te bolesti, rečeno je u Institutu za javno zdravlje u Nišu.

“Epidemija morbila odjavljena je jedino na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju”, kazali su na Institutu.

Šef Odseka za sanitarni nadzor Nišavskog upravnog okruga Radica Nikolić rekla je danas da se na tom području bitno promenilo stanje u pogledu vakcinacije dece.

“Imali smo veliki problem sa obimom vakcinacije, ali gotovo da više nema roditelja koji obijaju da vakcinišu decu”, istakla je Nikolić na sastanku republičkih inspektora Nišavskog okruga sa predstavnicima grada i gradskih opština.

Ona je rekla da je sanitarna inspekcija krajem prošle godine podnela desetak prekršajnih prijava protiv roditelja koji su odbili da vakcinišu decu, a ove godine godine jednu prijavu po predlogu nadležne službe Doma zdravlja.

“Za sada nemamo odgovor (Prekršajnog suda) ni na jednu prijavu tako da ne znamo visinu izrečenih kazni”, rekla je Nikolić.

Epidemija malih boginja u Nišu je proglašena krajem novembra i prema podacima republičkog Instituta za javno zdravlje “Ivan Jovanović Batutu” do kraja jula ta bolest evidentirana je kod 1.235 lica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com