Društvo

U Nišu još jedan tropski dan – lekari savetuju: Ne izlazite bez preke potrebe!

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo, na teritoriji čitave Srbije proglašen je narandžasti meteoalarm. U Nišu danas u najtoplijem delu dana i do 37 stepeni u hladu.

Najniža temperatura od 14 do 23, dok će živa u termometru u  najtoplijem delu  dana  dostići  od 35 do 38 stepeni Celzijusa.

Lekari apeluju da se ne izlazi bez preke potrebe u periodu od 10 do 16 sati i savetuju da se unosi laganija hrana i što više tečnosti. Ako baš morate biti izloženi suncu, zaštitite se zaštitnim faktorom zbog opasnosti UV zračenja i nosite šešir ili kačket na glavi.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će danas i sutra na području Srbije biti veoma toplo, sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 35 do 38 stepeni Celzijusa.

Na području cele Srbije na snazi je narandžasti meteo alarm, koji označava opasno vreme.

U četvrtak se očekuje zahlađenje i pad temperature za pet do osam stepeni uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova.

U proteklih 24 sata Hitna pomoć Niš je intervenisala na terenu 111 put, u urgentnoj ambulanti je pregledano 211 pacijenta. Građani su putem telefona dobili 164 saveta.

Najčešće tegobe zbog kojih su naši sugrađani tražili pomoć lekara bile su povišen krvni pritisak, alergije, ujedi krpelja, vrtoglavice, bolovi u grudima, povrede.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com