Virus KoronaZdravlje

U Nišu je borbu sa kovidom izgubilo još troje ljudi

U Covid objektima Кliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 384 pacijenata. Кod 152 pacijenata, od kojih i 5-oro dece koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 3 pacijenata, sa potvrđenim virusom  je preminulo.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 18 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor, saopštio je Klinički centar Niš.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 141 pacijenata. Кod 30 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 186 pacijenata. Кod 88 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 56 pacijenata. Кod 31 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close