Društvo

U Nišu iz godine u godinu sve više turista

Prema Saopštenju Republičkog zavoda za statistiku u Nišu je u 2018. godini došlo do povećanja ukupnog broja turista za 15% u odnosu na 2017. godinu, pri čemu je broj domaćih gostiju povećan za 7,3%, a broj inostranih povećan za 20%.

Broj noćenja je za 12,3% veći nego u periodu januar – decembar 2017. godine, pri čemu se broj noćenja domaćih turista u 2018. godini povećao za 6,7%, a broj inostranih veći je za 18%.

Tabela, dolasci i broj noćenja. Foto: Screenshot, www.ni.rs

U Turističkoj organizaciji Niš smatraju da je ovakav rast turističkog prometa najbolji pokazatelj rezultata intenzivnog rada promocije Niša na ključnim emitivnim tržištima: u Bugarskoj, Grčkoj, Nemačkoj, Austriji, Sloveniji, Slovačkoj, Rusiji, Turskoj i dr., odakle, prema zvaničnim statistikama i dolazi najveći broj turista.

Ono što je posebno važno za razvoj turističke privrede Niša je da broj turista raste ne samo tokom letnje sezone, kada grad ima najviše sadržaja za posetioce, već i u razdobljima pre i postsezone. Zbog toga TON planira nove digitalne kampanje i promocije kulturnog turizma i avanturističkog turizma, kao i lokalne gastronomije na novim tržištima i potpunog integrisanja kvalitetnog turističkog proizvoda, kako bi turistička ponuda grada bila u skladu sa savremenom turističkom potražnjom na izazovnim turističkim tržištima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com