DruštvoTurizam

U Nišu i Niškoj Banji u januaru manje gostiju, ali više noćenja

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u januaru ove godine Niš je posetilo 6.145 turista od kojih je 2.611 domaćih, a 3.534 stranih.

U odnosu na isti mesec prošle godine ukupan broj turista smanjen je za 8,3 odsto, domaćih turista bilo je manje za pet odsto, dok je broj stranih turista smanjen za 10,6 odsto.

Zvanična statistika, međutim, pokazuje da je broj noćenja turista u Nišu povećan. Evidentirano je 16.439 noćenja što je za 1,3 odsto više u odnosu na januar 2023. godine.

Niška Banja takođe je zabeležila pad broja gostiju i rast noćenja. Tokom janura Niška Banja imala je svega 155 gostiju, što je za 3,7 odsto manje u odnosu na januar prošle godine.

Banjski gosti ostvarili su 1.177 noćenja što je rast od 5,8 odsto.

Među gradovima u Srbiji najposećniji je Beograd sa 75.281 gostom u januaru, najposećenija planina je Zlatibor sa 36.995 gostiju, a najposećenija banja je Vrnjačka Banja sa 10.394 turista u januara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Banju izvlači mozda privatni sektor jer od hotela ima samo ruine nekada lepih a u koji sadašnji kupci ne ulažu ništa. Jadno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com