Društvo

U Nišu dodeljene nagrade za Međunarodni konkurs za najbolji crtež “Priroda”

Na medjunarodnom konkursu za najbolji crtež i pesmu pod nazivom “Priroda – naš zajednički dom” nagrade je osvojilo 39 učenika iz Srbije i njima su danas u Nišu uručene nagrade i diplome. Konkurs je organizovan u okviru projekta “Ekološko obrazovanje – most za održivi razvoj prekograničnog regiona” za čiju je realizaciju u našoj zemlji bilo zaduženo Udruženje gradjana “Plant” iz Niša.

 

“Tokom protekle skoro dve godine, koliko je projekat trajao, realizovane brojne aktivnosti, medju kojima i nagradni konkurs, a sva sa ciljem stvaranja mogućnosti za ekološko obrazovanje u prekograničnom regionu, promovisanje ekološke sveti i odgovornog ponošanja mladih. Ciljna grupa projekta bila su deca iz tri starosne kategorije – od četiri do šest godina, od sedam do 10 i od 11 do 14 godina, njihovi nastavnici, predstavnici organizacija civilnog društva i nacionalnih parkova, ali i drugi gradjani zainteresovani za očuvanje životne sredine”, izjavila je Dragana Vukadinović, predsednica udruženja.

Foto: Dodela nagrada

“Plant” je organizovalo putujuću eko školu u 12 osnovnih škola i pet predškolskih grupa u kojoj je učestvovalo oko 900 učenika iz Srbije, a udruženje “Open door” iz bugarskog Pernika je u svojoj putujućoj eko školi okupilo oko 800 učenika iz 10 osnovnih škola i pet vrtića”.

Zbog epidemije korona virusa, dodala je Vukadinović, odustalo se od jednodnevnog obilaska 400 učenika iz Srbije planine Vitoša, ali su đaci iz naše zemlje mogli da saznaju puno toga o toj planini putem Zoom sastanka sa vršnjacima iz Bugarske. 

Direktorat parka prirode Vitoša iz Sofije bio glavni realizator projekta koji je finansirala Evropska unija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com