Društvo

U Nišu danas novi protest stanara zbog daljinskog grejanja

Udruženi pokret slobodnih stanara iz Niša organizovaće danas u 17 sati protestnu šetnju od Gradske toplane do Gradske kuće zbog Odluke o uslovima i načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom koju je prošlog petka usvojila Skupština grada Niša.

Na današnjem protestu predstavnici UPSS zatražiće od gradske vlasti da stavi van snage Odluku o uslovima i načinu proizvodnje toplotne energije sve dok se o tom dokumentu ne organizuje javna rasprava.

UPSS ističe se da je ta odluka opasna i da su nakon njenog usvajanja korisnici daljinsko grejanja još bliži plenidbi plata, penzija, stvari i stanova.

Udruženi pokret slobodnih stanara proteklih dana je upozorio da je nova Odluka u suprotnosti sa zakonom i da građanima uskraćuje pravo na isključenje sa sistema daljinskog grejanja, a uz to ih i primorava da plaćaju isporučenu, a ne utrošenu toplotnu energiju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com