Ekonomija

U Nišu će se graditi novi Narodni muzej

Gradska uprava Niša raspisala je javnu nabavku za izradu idejnog rešenja za izgradnju nove zgrade Narodnog muzeja u Nišu, a procenjena vrednost nabavke je 6.840.000 dinara bez PDV-a.

Lokacija za izgradnju nove zgrade muzeja je u Jeronimovoj ulici, a površina parcele je 910 m2, sa indeksom izgrađenosti od 4,2 bruto razvijena građevinska površina iznosi 3822 m2. Maksimalna dozvoljena spratnost objekta u skladu sa planskim dokumentom je P+6 za parcele veće od 600 m2, navodi portal eKapija.

Cilj konkursa je, kako se navodi u dokumentaciji, nalaženje najkvalitetnijeg idejnog rešenja za izgradnju muzejskog prostora koji treba da obezbedi uslove za adekvatno čuvanje i izlaganje premeta iz zbirki arheologije, istorije, etnologije, istorije umetnosti i zbirki Stevana Sremca i Branka Miljkovića.

“Neophodno je stvoriti adekvatne uslove koji će omogućiti zaštitu, prezentaciju i dostupnost muzejskog nasleđa i na taj način doprineti kulturno-turističkoj ponudi grada Niša”, piše u konkursnoj dokumentaciji.

Izabrano idejno rešenje (IDR) biće osnov za izradu projektno-tehničke dokumentacije neophodne za podnošenje zahteva za dobijanje lokacijskih uslova, potom izradu projekta za građevinsku dozvolu, kao i projekta za izvođenje.

Prva nagrada za pobedu na ovom konkursu iznosi 900.000 dinara bez PDV, druga 500.000, a treća nagrada 300.000 dinara.

Na nabavku pružanja usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije, projekta za građevinsku dozvolu (PGD) i projekta za izvođenje (PZI) izdvojeno je 4.940.000 dinara bez PDV.

Rok za podnošenje ponuda je 3. mart 2020.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com