Društvo

U niškom kraju slabo interesovanje građana za popis telefonom

Interesovanje gradjana sa području Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga za naknadi popis stanovništva putem dežurnih telefona je veoma malo, tako da popisivači možda neće morati da dežuraju do 17. novembra kada se dežurstvo u celoj zemlji završava, izjavila je danas regionalna koordinatorka u popisu stanovništva za ta tri okruga Vesna Cakić.

Ona je dodala da za tri pomenuta okruga, počev od 31. oktobra, dežuraju dva popisivača koji se nalaze pored telefona u Nišu, ali da se sve manji broj ljudi javlja.

Cakić je rekla da su na području grada Niša i Nišavskog upravnog okruga popisivači do 31. oktobra obišli sve kuće i stanove.

“Sada se javlja neko ko je, recimo, u momentu popisa radio u Vojvodini, a iako živi u istoj kući sa roditeljima oni ga nisu prijavili popisivaču. Imamo i slučajeve naknadnog prijavljivanja članova domaćinstava koji rade u inostranstvu”, kazala je Cekić.

Prema njenim rečima, nakon 17. novembra krenuće postpopisna anketa i nju će na području tri okruga raditi 20 popisivača, a na nivou cele zemlje 250.

“Postpopisna komisija je naša obaveza, a njome se proverava kvalitet popisa. Popisivači će ponovo odlaziti na teren i to u ona domaćinstva koja su odabrana metodom slučajnog uzorka. Na taj način će se proveriti već uneti podaci”, objasnila je Cekić.

Kako je kazala, preliminarni rezultati broja stanovnika po poslednjem popisu biće poznati početkom decembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com