DruštvoVirus Korona

U niškim vrtićima korona je pod kontrolom, na listi čekanja 532 mališana

U svih 26 vrtića JPU “Pčelica” situacija sa epidemijom korone je pod kontrolom budući da nemamo veliki broj dece koja boluju od ovog virusa. Trenutno su dve grupe u izolaciji ali su to deca koja nemaju zdravstveni problem već moraju da budu kod kuće zbog drugova iz vrtića koji, inače, imaju koronu, kaže Svetlana Mitić, direktorka PJU “Pčelica”.

 “Sve su to lakše kliničke slike, u vrtićima se sve drži pod kontrolom, u svakodnevnom smo kontaktu sa Institutom za javno zdravlje, šaljemo im podatke i vodimo računa o svemu što je u vezi sa ovim virusom. Poštuju se sve mere, vrši se dezinfekcija, nose se maske i poštuje fizička distanca”, kaže Svetlana Mitić.

Trenutno u niškim vrtićima 3.500 mališana od 6.200 koliko ih je upisano. Prema rečima Svetlane Mitić broj dece se u vrtićima povećava.

“To znači  da su nam deca dobrog zdravlja, a to je rezultat poštovanja epidemioloških mera koje sprovodimo od 11.maja prošle godine. Zaposleni i roditelji koji dovode decu u vrtić takođe moraju da poštuju sve mere”, dodaje Mitić

 

Smanjena je i lista čekanja  za upis dece. Trenutno je na listi čekanja 530 mališana.

“Trudili  smo se da smanjimo listu čekanja i svuda gde je bilo kapaciteta otvorili smo nove grupe.I sada imamo 532 mališana koji čekaju na vrtić. Tu su i bebe koje su ove godine rođene i koje će iduće godine imati uslov da budu upisani u vrtiće.Zadovoljni smo  ovim brojem jer je na nekada na listi čekanja bilo i do 2000 mališana”, ističe Mitić.

Cena boravka dece u vrtićima nije menjana. Puna cena je 4.200 a sve ostalo do 22.000 dinara što je ekonomska cena boravka dece u vrtićima, dotira grad. Roditelji koji imaju treće i četvrto dete ili dete sa potrebom za podršku imaju besplatan boravak u vrtiću i to im je omogućio grad.

U Nišu se trenutno rade dva nova vrtića, u Brzom Brodu i Novom Selu koji će u mnogome doprineti da se “izbriše” lista čekanja.

 “Svakako će nam  dobro doći i jedan i drugi vrtić jer je kapacitet svakog od njih za 100 do 120 mališana. Inače najviše dece u vrtićima ima na teritoriji Gradske opštine Pantelej, a odmah za njom je Gradska opština Medijana.To su velike opštine gde ima dosta naseljenih i dosta dece”, zaključuje Svetlana Mitić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com