Obrazovanje

U niškim školama skoro 2.400 prvaka, u Gadžinom Hanu svega 35

Osnovne škole na području Školske uprave Niš, odnosno na području Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga, ove jeseni imaće 4.533 djaka prvaka, što je za 50 učenika više u odnosu na prošlu godinu, rekao je v.d. rukovodioca Školske uprave Niš Predrag Nešović.

“Najviše djaka prvaka imaće Grad Niš – 2.391, a najmanje opština Gadžin Han – svega 35. U Pirotu će biti 409 učenika prvog razreda, u Prokuplju 382, a u Aleksincu 355. Osnovna škola “Dušan Radović” u Nišu je škola sa najviše prvaka na području tri okruga, ima ih 154″, izjavio je Nešović.

Prema njegovim rečima, sve škole na području Školske uprave Niš biće na početku nove školske godine u takozvanoj “zelenoj zoni”, odnosno krenuće sa redovnim radom. Nešović je istakao da su sve škole na području tri okruga odlično opremljene sredstvima za higijenu i dezinfekciju, a pojedine škole su nabavile i maske za zaposlene i učenike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com