Virus KoronaZdravlje

U Niš stigli šleperi sa medicinskom opremom za jugoistok Srbije

U Klinički centar Niš rano jutros, u 3 sata, stigla su tri šlepera medicinske opreme, koju je obezbedila i platila Vlada Srbije, a koja će biti distribuirana u zdravstvene ustanove celog jugoistoka Srbije.

 

Oprema je namenjena kako kovid, tako i privremenim bolnicama, i svim domovima zdravlja koji vrše uzorkovanje materijala u rasinskom, nišavskom, topličkom, jablaničkom, pčinjskom i zaječarskom okrugu.

 

Svetlana Milijić, direktor filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) za nišavski okrug

“Stiglo je preko 400.000 zaštitnih hirurških maski, 200.000 epidemioloških maski N95, više od 6.000 skafandera za jednokratnu upotrebu, viziri, zaštitne naočare, rukavice, kaljače i kape”, rekla je Svetlana Milijić, direktor filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) za nišavski okrug.

 

U magacinu KC Niš, koji je jedan od četiri distributivna centra, nalaze se i lekovi, rekla je Milijić i dodala da je u taj centar prošle nedelje stiglo 20.000 tableta hidroksihlorokin, koje je obezbedila Vlada Srbije.

[meta_gallery_slider]

Distribucija opreme i lekova se obavlja svaka dva do tri dana, i zavisi od potreba zdravstvenih ustanova koje svakodnevno šalju zahteve Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje u skladu sa svojim zalihama i potrebama.

Prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oprema koja je noćas stigla dovoljna je za narednih dvadesetak dana.

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša

“Stigla je zaštitna oprema neophodna i za pacijente i za zdravstvene radnike, dovoljna da se odgovori svim trenutnim potrebama”, rekao je Bulatović i dodao da je namenjena i svim privremenim bolnicama na teritoriji grada Niša.

 

Vlada Srbije i RFZO obezbedili su za distributivni centar u Nišu, u prethodnih 20 dana, više od 20 miliona hirurških maski, preko 2 miliona partikularnih maski N95, preko od 20. 000 zaštitnih skafandera, više od pola miliona hirurških rukavica i isto toliko običnih rukavica.

 

Izvor: Tanjug

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com