Servisne

U nedelju jutro sa mrazom i maglom, zatim sunčano i hladno vreme

Početkom sutrašnjeg dana očekuje se slab mraz, a po nizijama, kotlinama i rečnim dolinama niska oblačnost i magla, koja će se ponegde zadržati i pre podne, saopštio je hidrometerološki zavod.

Sredinom dana i posle podne očekuje se pretežno sunčano vreme. Duvaće slab, u većini krajeva zapadni i jugozapadni vetar, u južnim predelima slab severni, a u Timočkoj Krajini umeren, povremeno i jak zapadni.

Najniža temperatura od minus pet do nula stepeni celzijusovih najviša od četiri do devet stepeni, a u mestima sa dužim zadržavanjem magle biće hladnije. Uveče i tokom noći po nizijama, kotlinama i rečnim dolinama ponovo niska oblačnost i formiranje magle.

Biometeorološka prognoza za nedelju: Na većinu hronično obolelih biometeorološke prilike mogu imati relativno povoljan uticaj. Osobama sa kardiovaskularnim tegobama se i dalje savetuje izvestan oprez. Tokom jutarnjih časova, u predelima sa maglom, tegobe mogu imati astmatičari. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja i razdražljivost.

Početkom sledeće sedmice ujutru mestimično slab mraz, niska oblačnost i magla, koja će se po nizijama, pojedinim kotlinama i rečnim dolinama zadržati veći deo dana.

U ostalim predelima sa sunčanim intervalima i toplije uz porast dnevnih temperatura koje će se kretati između osam i 13. stepeni.

Novo naoblačenje sa manjim padom temperature očekuje se u drugoj polovini sledeće sedmice, koje će u četvrtak na jugozapadu i jugu, a za vikend uglavnom na severu usloviti slabu kišu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com