Društvo

U naselju Brzi Brod otvoren novoizgrađeni vrtić „Brodić”

Stanovnici Brzog Broda dobili su dugoočekivani vrtić. Novoizgrađeni vrtić „Brodić” otvoren je danas u prisustvu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, predstavnika Fondacije Novak Đoković i direktorke ove JPU Pčelica. U ovoj predškolskoj ustanovi biće zbrinuto 120 mališana sa teritorije Brzog Broda.

Izgradnja ovog vrtića započela je pre nekoliko godina, a prema rečima gradonačelnice Niša njen tim je uspeo da radove završi samo za 20 meseci. Ona je najavila da će Niš zahvaljujući saradnji sa Fondacijom Novak Đoković dobiti još jedan vrtić, na teritoriji GO Medijana.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Nša

“Hvala stanovnicima Brzog Broda što su nam verovali da ćemo ovaj objekat da završimo, da vam vaspitače i drugo osoblje dovedemo ovde da vam čuva dečicu, na vama je sada samo da se volite i rađate decu. Upravo zbog njih živimo, njima se i radujemo jer su to naši najmlađi stanovnici i naša budućnost”, istakla je na otvaranju novog objekta “Pčelice” gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Ona je poželela deci da im ovaj vrtić bude svet igre i igračaka, vrtiću “Brodić” da ima mirnu vodu i da Nišavom plovi ka “9. maju” gde će uskoro biti otvoren još jedan vrtić koji će usrećiti i mališane tog dela grada.

Novi vrtić imaće jednu stariju jaslenu, dve mešovite grupe i dve grupe predškolaca. „Brodić“ je 52. vrtić po redu koji je Novak Đoković Fondacija opremila, adaptirala ili rekonstruisala od svog osnivanja.

Svetlana Mitić, direktorka JPU “Pčelica”

“Dugujem veliku zahfalnost Fondaciji Novak Đoković sa kojima već dugi niz godina sarađujemo, a ja se nadam da će se ona nastaviti na obostrano zadovoljstvo i da ovo nije poslednji vrtić koji otvaramo na ovaj način. Uspeli smo da u ovim vremenima otvorimo ovaj vrtić i deci omogućimo još jednu podsticajnu sredinu za rast i za razvoj, jednu sredinu u kojoj ćemo moći da implementiramo naš program “Godine uzleta””, istakla je direktirka JPU „Pčelica” Svetlana Mitić”.

Ovim vrtićem značajno će se smanjiti lista čekanja JPU “Pčelica”, koja trenutno broji 500 mališana, a bilo je i dana kada je na toj listi bilo i 2000 najmlađih Nišlija.

Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije “Novak Đoković”

“Nama je čast da smo bili partneri i verujemo da je ovo samo početak duge saradnje. Posledica onoga što mi radimo već godinama je razlog što mi stojimo ovde. Uvek je lakše i lepše ići zajedno i zato verujem da ćemo se svi zajedno radovati za još dosta predškolskih ustanova koje u ovom gradu planiramo da uradimo”, rekla je nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije Maja Кremić.

 

Brzi Brod će pored ovog objekta, rekonstruisane škole, balon sale, dobiti još jedan objekat, a to je zgrada ambulante. Projekat je završen, čeka se izvođač radova, tako da će ubrzo biti stavljen kamen temeljac i započeti izgradnja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com