MerošinaRegion

U Merošini održana kampanja za očuvanje i unapređenje kvaliteta zemljišta, vazduha i vode

Informaciona kampanja za očuvanje i unapređenje kvaliteta zemljišta, vazduha i vode u okviru projekta “Stimulisanje zaštite prirode u opštinama Svoga i Merošina kroz poboljšanje upravljanja otpadom i vodama u okviru prekogranične saradnje Bugarske i Srbije, održana je u opštini Merošina.

U cilju podizanja svesti o značaju očuvanja i unapređenja kvaliteta zemljišta, vazduha i vode i  aktivnog uključivanja lokalnog stanovništva u projektne aktivnosti održana je informaciona kampanja.

Na početku sastanka učesnike su pozdravili Velimir Mitrović, diplomirani inženjer tehnologije, i Sonja Popović, master zaštite životne sredine i predstavnik javnog komunalnog preduzeća Medijana. U uvodnom delu učesnicima je predstavljen značaj primarne selekcije za očuvanje i unapređenje kvaliteta zemljišta, vazduha i vode. Sonja Popović, je dalje predstavila situaciju u regionu. Učesnici su, u skladu sa projektom, bili predstavnici opštine Merošina i opštine Svoge i imali su priliku da tokom informacione kampanje diskutuju o pomenutim temama i da razmene iskustva.

 

Drugog dana, predstavnici opštine Merošina i Svoge su zajedno sproveli informacionu kampanju.  Lokalnom stanovništvu opštine Merošina je podeljen promotivni materijal i preneto stečena znanja na temu očuvanja i unapređenja kvaliteta zemljišta, vazduha i vode.

Projekat „Stimulisanje zaštite prirode u opštinama Svoga i Merošina kroz poboljšanje upravljanja otpadom i vodama u okviru prekogranične saradnje Bugarske i Srbije“  je deo INTEREG IPA Program prekogranične saradnje Bugarska – Srbija koji je finansiran od strane Evropske unije u okviru instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) i sufinansiran od strane država učesnica programa.

Ukupna vrednost projekta je 462.545,92 evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com