Merošina

U Merošini obeležen Dan državnosti

Svečanom akademijom u holu Narodne biblioteke obeležen 15. februar, Dan državnosti Republike Srbije. Najveću pažnju publike privukao je prvi javni nastup folklorne sekcije.

U prepunom holu Narodne biblioteke u Merošini svečanom akademijom obeležen je Dan državnosti. Bogat kulturni program, izložba fotografija, film “Karađorđe” i nastup operskog pevača Marka Milisavljevića, prikazali okupljenim građanima svu lepotu kulturno-istorijskog nasleđa naše zemlje.

Hol Narodne biblioteke bio je mali da primi sve zainteresovane

Najveću pažnju, ipak, privukao je prvi javni nastup folklorne sekcije koja u sklopu Narodne biblioteke pod vođstvom Mladena Ristića, radi poslednjih nekoliko meseci. Devojčice i dečaci, među kojima najmlađi imaju svega 6 godina, oduševili su prisutne svojom energijom i entuzijazmom, kao i lepotom igre u cilju očuvanja naše tradicije.

Svečanoj akademiji, pored brojnih građana prisustvovao je i novoizabrani predsednik opštine Merošina Saša Jovanović sa svojim saradnicima.

Dan državnosti Srbije, je državni praznik koji se praznuje 15. februara, a ustanovljen je u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine podignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdat i zakonom potvrđen prvi Ustav Kneževine Srbije, poznatiji kao Sretenjski ustav, u tadašnje vreme jedan od najmodernijih, najdemokratskijih i najliberalnijih ustava u Evropi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com