Hronika

U lančanom sudaru u Knjaževačkoj ulici četvoro povređenih

Tri muškarca i jedna žena povređeni su u lančanom sudaru dva automobila, autobusa i terentnog vozila “pikap” oko 14 časova dogodio u Knjaževačkoj ulici u Nišu.

U niškom Univerzitetskom kliničkom centru su kazali da je u toku kompletna dijagnostika trojice vozača i putnice iz autobusu, ali da su prvi pregledi pokazali da svi imaju povrede vrata nastale usled udarca.

Stanovnici Knjaževačke protestovali su krajem jula meseca zbog čestih udesa u toj ulici i najavili blokadu saobraćaja 1. septembra ukoliko njihovi zahtevi za povećanje bezbednosti ne budu ispunjeni.

Građani traže hitno postavljanje pešačke ograde, osvetljene pešačke prelaze i usporivače ispred njih, kao i kamere koje bi beležile prekoračenja brzine.

Neposredan povod za bila je pogibija stanovnika tog dela grada S.J. (46) koga je na pešačkom prelazu oborio automobil “audi”, ali stanovici Knjaževačke ističu da je petoro ljudi stradalo u toj ulici za poslednjih nekoliko godina, dok su udesi sa povređivanjem učesnika u saobraćaju maltene svakodnevni.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je prošle nedelje da će Knjaževačka ulica dobiti novu vertikalnu, horizontalnu i svetlosnu signalizaciju, ali za sada ne i razdelna ostrva.

Prema njenim rečima, kompletna rekonstrucija Knjaževačke ulice, sa postavljanjem razdelnih ostrva biće moguća tokom 2024. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com