Društvo

I NA PIJACAMA maske OBAVEZNE

Na niškim pijacama važe pojačane mere opreza i posebna pravila ponašanja ako želite da pazarite.

Na osnovu člana 9. Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji Grada Niša („Službeni list Grada Niša“ br 38/11) Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša, na osnovu ocene i procene trenutne epidemiološke situacije u Nišu donela je mere za sprečavanje širenja epidemije virusa Covid 19,

“Pored svake česme stoje sapuni kao što je to bilo dok je bilo vanredno stanje. Na ulazima u pijace vraćamo dezobarijere. Svake večeri ćemo dezinfikovati svaku pijacu, naročito se obraća pažnja na deo pijace gde se prodaju mlečni proizvodi i prerađevine od mesa”, kaže Goran Đorđević, direktor JKP Tržnica.

Na svim ulazima pijaca istaknuta su obeveštenja o načinu ponašanja prilikom ulaska u pijačni prostor, kao i ponašanje prilikom kupovine proizvoda.

JKP TRŽNICA: Molimo građane da prilikom dolaska na pijacu nose zaštitne maske i poštuje mere koje je propisao gradski Krizni štab. Pokažimo tako brigu kako za sebe tako i za druge, budimo odgovorni.

POSEBNO JE VAŽNO

-Obavezna je upotreba zaštitne maske na svim pijacama.Ovo se odnosi na prodavce, kupce i zaposlene u JKP “ Tržnica “ Niš;
-Prskanje korisnika dezinfekcionim sredstvima;
-Kontrolisanje poštovanja socijalne distance između prodavaca-kupaca, odnosno kupaca-kupaca;
-U zatvorenim prodajnim objektima (lokalima) broj potrošača se ograničava na najmanje 6 m2 korisne površine odnosno najviše 2 kupca u lokalu.
-U zatvorenim prodajnim objektima (halama za prodaju mlečnih proizvoda) broj potrošača se ograničava na najmanje 6 m2 korisne površine.
-Okupljanje na otvorenom prostoru ograničava se na maksimalno 500 osoba uz poštovanje minimalne distance od 2 metra; -Obavezna je dezinfekcija pijačnog prostora;
-Zaposlena lica na pijaci vršiće kontrolu poštovanja predviđenih mera kao i upozoravanja kupaca, da moraju držati predviđeno odstojanje.
– Na ulazima pijaca kupci koji ne poseduju zaštitnu masku, istu će dobiti od strane zaposlenih radnika pijace i u obavezi su da je pravilno koriste za svo vreme boravka na pijačnom prostoru.

DEZINFIKOVANE niške pijace

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com