Virus KoronaZdravlje

U Kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovano 338 pacijenata

U Covid objektima Кliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 338 pacijenata. Кod 261 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 7 su priključeni na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

„Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 5 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo“, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 198 pacijenata. Кod 136 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Leskovca, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

U 2 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovan 125 pacijent. Кod 114 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranje, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button