Virus KoronaZdravlje

U kovid bolnicama u Nišu opada broj zaraženih pacijenata. Na respiratoru i četvorogodišnji dečak

U kovid bolnicama u Nišu smanjuje se broj pacijenata, ali brojke su i dalje velike, a na respirator je priključeno i jedno dete, rečeno je danas novinarima u Univerzitetskom kliničkom centru.

Direktor te zdravstvene ustanove Zoran Perišić je prilikom donacije dva inkubatora Klinici za dečje interne bolesti od strane UNICEF-a rekao da broj pacijenata u kovid bolnici u novom delu Kliničkog centra opada i da je jutros bio ispod 300, a na Infektivnoj klinici je 47 pacijenata.

“To je i dalje puno. U prvom, drugom ili trećem talasu, kada smo imali 30 ili 40 novozaraženih smatrali smo da je to puno, a sada je i dalje 3.000 novozaraženih dnevno. I dalje je u Nišu ta bojka veća od 100. Juče smo imali 116 novozaraženih”, kazao je Perišić.

Dodao je da smrtnost i dalje postoji i poručio gradjanima da se “ne opuštaju, da poštuju mere koje donosi Krizni štab i da se vakcinišu”.

Foto: B.LJ.

Direktorka Klinike za dečje interne bolesti Emilija Golubović rekla je da se u dečjoj kovid bolnici trenutno na lečenju nalazi šestoro dece, a jedno dete je jutros priključeno na respirator.

“Reč je o četvorogodišnjem dečaku čije stanje dodatno opterećuju hronične bolesti”, izjavila je Golubović.

Emilija Golubović, direktorka Klinike za dečje interne bolesti

Prema njenim rečima od početka epidemije, u dečjoj kovid bolnici u Nišu na lečenju je bilo više od 800 pacijenata, a kod 250 korona virus je laboratorijski potvrdjen.

“Pre ovog dečaka imali smo samo još dva deteta na respiratoru, a ostali su bili lakši slučajevi”, rekla je Golubović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com