Virus Korona

U Kliničkom centru u Nišu hospitalizovano 47 pacijenata, 17 u teškom stanju

U Кliničkom centru Niš, do 15:30 časova, 06. aprila, 2020. godine, hospitalizovano je 47 pacijenata, sa potvrđenim prisustvom korona virusa COVID 19. U Nišu je do sada kod 90 osoba potvrđeno prisustvo koronavirusa, rekao je epidemiolog Predrag Kon.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata,17 je u staroj zgradi hirurgije КC Niš, priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju.

„Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor“, kažu u KC Niš.

U privremenoj bolnici, u hali Sportskog centra „Čair“, trenutno je hospitalizovan 21 pacijent, pozitivan na korona virus COVID-19. Svi su sa lakom kliničkom slikom, ili bez simptoma.

Testirano je više od 250 zdravstvenih radnika, a 54 osoba pozitivno je na Covid-19. Darija Kisić Tepavčević je rekla da je u Kliničkom centru u Nišu pozitivno 27 zaposlenih, u Domu zzravlja Niš, 7, ZZZR -3, Domu zdravlju Aleksinac 1, Spevijalna bolnica za psihijatrijske bolesti “Gornja Toponica” – 2, Radon -1.

Pet zdravstvenih radnika je hospitalizovano, dok su 4 osobe u privremenoj bolnici u Čiaru. 32 zdravstvena radnika je u kućnoj izolaciji i oni čekaju drugi negativni nalaz.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com