Virus KoronaZdravlje

U Kliničkom centru Niš počela vakcinacija zdravstveno rizičnih grupa građana

Univerzitetski klinički centar u Nišu počeo je sa vakcinacijom građana koji spadaju u zdravstveno rizične grupe.

Vakcinacija je organizovana tako da bude najbezbednija moguća, u prisustvu urgentnih ekipa.

Svi građani koji žele da se vakcinišu, a bili su vraćeni sa nekog od punktova ili su se plašili da se prijave zbog nekog hroničnog oboljenja ili alergije, moći će da se vakcinišu svake subote i nedelje.

Direktor Kliničkog centra diktor Zoran Perišić kaže da će vakcinaciju rizičnih grupa subotom i nedeljom organizovati sve dok bude bilo interesovanja.

„Za današnji dan smo već odavno prevazišli kapacitete za ova dva dana, tako da ćemo sigurno raditi i naredni vikend“, ističe doktor Perišić.

Kaže da se pravi fama oko vakcina i rizika i da je za pacijente koji imaju komorbiditete važno da dobiju vakcinu.

„Oni će biti ugroženiji ukoliko dobiju koronu. To što imate hipertenziju, dijabetes, ugrađene stentove, veštačko koleno ili kuk, to sve može da bude razlog više da u slučaju bolesti prođete gore. Zato ne oklevajte, dođite i vakcinišite se“, apeluje doktor Perišić.

Kaže da građani nakon primljene vakcine 60 minuta ostaju na posmatranju.

„Između 80 i 90 odsto pacijenata koji leže kod nas zahtevaju kiseoničnu potporu“, navodi doktor Perišić.

Broj telefona dežurne epidemiološke službe UКC Niš 066/805-15-47 je aktivan i svi zainteresovani, već od danas mogu pozvati i zakazati termin vakcinacije, a celokupno osoblje i medicinske ekipe niškog Univerzitetskog kliničkog centra, biće spremne i u pripravnosti, da sve protekne na najbezbedniji i najbrži način.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com