DruštvoVirus Korona

U KC Niš hospitalizovano 35 pacijenata sa potvrđenim prisustvom koronavirusa

U Кliničkom centru Niš hospitalizovano je 35 pacijenata, sa potvrđenim prisustvom korona virusa COVID 19, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, tri pacijenta nalaze se na Кlinici za infektivne bolesti КC Niš i 11 pacijenata u staroj zgradi hirurgije КC Niš, priključeno je na aparate za veštačku ventilaciju i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju.

„Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor“, navodi se u saopštenju KC Niš.

Ukupno je hospitalizovano 35 pacijenata, od tog broja 19 je na Klinici za anesteziju u zgradi stare hirurgije, 8 na Pulmologiji, 8 na Infektivnoj klinici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com