Virus Korona

U KC Niš hospitalizovana 472 pacijenta, u privremenim bolnicama 426

U Кliničkom centru Niš, do 16,00 časova, 21. aprila, 2020. godine, ukupno su hospitalizovana 472 pacijenta, sa potvrđenim prisustvom koronavirusa. U starom delu КC Niš, ukupno 185 pacijenata i u novoj zgradi КC Niš 287 pacijenata, poručili u Kliničkom centru.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 17 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i oni se nalaze u jako teškom opštem stanju.

„Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor“, saopštili su u KC Niš.

U privremenoj bolnici u hali Sportskog centra „Čair“, hotelu „Centroturist“, studentskom domu MF i Domu učenika srednjih škola u Nišu, trenutno je hospitalizovano 426 pacijenata, pozitivnih na koronavirus. Svi su sa lakom kliničkom slikom, ili bez simptoma.

U objektima Instituta Niška Banja, trenutno su hospitalizovana 193 pacijenta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com