Virus Korona

U KC Niš 79 pacijenata sa potvrđenim Kovidom-19, na respiratorima sedam osoba

U Covid objektima КCNiš, hospitalizovano je ukupno 221 pacijenata. Кod 79 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19, piše u saopštenju Kliničkog centra Niš.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 7 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminuo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 72 pacijenata. Кod 28 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 82 pacijenata. Кod 34 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 49 pacijenata. Кod 34 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close