Moja pričaSport

U jednoj ruci kopačke u drugoj mikrofon: Nišlijama prva poželi “Dobro jutro” – Kristina Krstić

Najbolji sportski novinar Niša za ovu godinu - prva među jednakima!

Sekcija sportskih novinara Niša nedavno je po tradiciji 43. put izabrala najbolje sportiste, sportske radnike i novinare. Proglašeni su najbolji u kategorijama najbolji sportista, mladi sportista i kolektiv, o čemu su Niške Vesti pisale. Za sportskog novinara godine kolege su izabrale novinarku Niške televizije, portala Sport juga i urednicu emisije „Telesport+“ Kristinu Krstić.

NV: Sta tebi znači ova nagrada?
“Velika je čast sto sam odabrana da ove godine budem samo prva među jednakima. Nema većeg priznanja od onog koje dolazi od kolega, kojima još jednom zahvaljujem. Ovo je kruna mog dosadašnjeg rada, ali i jedan veliki motiv da i u godinama koje dolaze budem još bolja”, kaže za Niške Vesti uz osmeh nagrađena novinarka.

Foto: Goran Ćopić

Kristina je godinama u novinarstvu, podjednako pokrivajući  sportske i informativne teme, ipak otkriva voli više one tekstove koje piše na kolenu kraj sportskih terena.

Foto: Goran Ćopić; Kristina Krstić i Stefan Jović

“Ove godine obeležavam mini jubilej – deset godina u sportskom novinarstvu. Sve ja počelo u Studentskom dnevnom listu gde sam bila prvo novinar, a zatim i urednik. Onda sam nastavila da radim u sportskoj redakciji na Niškoj televiziji i kao saradnik na portalu Sport juga. Posebno sam ponosna što sam “oživela” emisiju “Telesport+” koja se nekada emitovala na Niškoj televiziji”, kaže Krstić koja ističe da je kroz dosadašnju karijeru imala priliku da intervjuišem velikane srpskog, ali i svetskog sporta.

NV: Da li to što si i sama sportski radnik znači da jeste lakše baviti se sportskim novinarstvom ili zapravo teže?
“Ceo život sam u sportu pa je sa te strane sigurno lakše. Preko 15 godina sam u fudbalu, dugo sam bila i u vaterpolu. Znam sa kakvim se sve problemima i izazovima susreću sportisti, pa i klubovi… Generalno nije lako, ni nama, ni njima. Ono što je važan preduslov i za jedan, i za drugi posao, je da imate volju, želju, motiv i da pre svega volite ono što radite”, kaže nagrađena novinarka.

Foto: Kristina Krstić, privatna arhiva

NV: Kako prolaze i kakav je položaj ženskih sportskih novinara?
“Volim da “razbijam” predrasude, a zanimanja nikada nisam delila na muška i ženska. Dokaz za to je činjenica da sam sa samo 16. godina počela da sudim fudbal. Bila sam jedna od četiri dame koje su prve obukle dres, kopačke i uzele pištaljke, tada nisam mnogo marila za mišljenja drugih. To mi je mnogo pomoglo u daljoj karijeri. Što se tiče novinarstva – situacija nije baš najbolja, tako je i u sportskom novinarstu. Ipak sa ponosom mogu da kažem, da ima dosta dama koje se bave ovim poslom i veoma mi je drago zbog toga. Ni tu ne bih pravila podele, svako treba da se bori za “svoje mesto pod suncem” i da svojim zalaganjem i radom zasluži poštovanje drugih bez obzira na pol”, kaže novinarka Krstić.

NV: Šta planiraš dalje, posle nagrade, nakon godinu dana, dve, tri…
“Planovi su uglavnom vezani za novinarstvo, ali i za PR. Nakon završenog Filozofkog fakulteta želja mi je bila da ostanem u struci i za sada to uspevam. Volela bih i da radim sa mladim novinarima, to je, za sada, neostvarena želja. Smatram da bih svojim iskustvom mogla da im pomognem u razvoju i upoznah ih sa čarima profesije”.

NV: Koji je tvoj cilj i kako sebe zamišljaš za deset godina?
“Uh, ovo je baš, baš teško pitanje. Svi nekako živimo od danas do sutra, ne znamo šta nosi dan, šta noć, pa je zato možda i nezahvalno da pravimo neke planove. Došla su neka teška vremena, a verujem da je jedina želja svih da nas prati zdravlje. Što se tiče posla želim samo da me ne napusti entuzijazam koji sada imam, sigurno je da ću nastaviti da radim maksimalno angažovano, pa neka sve što se bude dešavalo bude posledica toga”, završava Kristina Krstić, najbolji sportski novinar u Nišu za ovu godinu.

Kristinu možete da gledate na Niškoj televiziji jer je jedan od voditelja jutarnjeg programa, sigurno ste čitali barem jedan od tekstova koje je pisala i piše za brojne medije ali ono što je sigurno, jeste da ćete je uvek pronaći na stadionu Radničkog u hali ili pored bazena, jer tu se kako kaže oseća najbolje.

Tekstove sa sajta SPORT JUGA možete svakodnevno da pratite i na Niškim Vestima.

Foto: Goran Ćopić; Redakcija SPORT JUGA

Tekst je deo projekta „Oni osvajaju Niš“ koji je podržan od strane GO Medijana u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com