Društvo

U jedinice Vojske na dobrovoljno služenje vojnog roka primljena je nova generacija vojnika

Oni su, po dolasku u kasarne, prošli obavezne preglede, zadužili naoružanje i opremu i potom su raspoređeni u jedinice, gde su ih komandiri upoznali sa pravima, obavezama i zadacima koji ih očekuju.

U centrima za osnovnu obuku u Somboru, Valjevu i Leskovcu, vojnici će se u narednih mesec i po dana osposobljavati za rukovanje ličnim naoružanjem, izvođenje osnovnih taktičkih radnji i postupaka u borbi, obavljanje stražarske službe i unaprediće svoju fizičku sposobnost, nakon čega će biti upućeni na specijalističku obuku.

Poslednja tri meseca služenja vojnog roka vojnici će provesti u jedinicama Vojske Srbije na kolektivnoj obuci i biće aktivno uključeni u realizaciju zadataka zajedno sa profesionalnim sastavom.

Vojnici se još tokom služenja vojnog roka mogu prijaviti za prijem u profesionalnu vojnu službu, nakon čega će proći propisanu proceduru i steći uslove da odmah po završetku vojnog roka stupe u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com