Ekonomija

U Gradskoj kući uručeni Ugovori o finansiranju i sufinansiranju projekata za mlade

Povodom Međunarodnog dana mladih, u Gradskoj kući u Nišu podeljeni su ugovori o finansiranju i sufinansiranju projekata za mlade u ovoj godini. Na ovaj način biće finansirano 18 nevladinih organizacija i njihovih projekata, dok se na konkurs prijavilo više od trideset. Za projekte za mlade Grad je ove godine izdvojio 5,5 miliona dinara. Ugovore su podelili gradonačelnik Niša Darko Bulatović i gradski većnik Branislav Kačar.

“Na konkurs koji je raspisan pre mesec dana javile su se 33 organizacije, a 18 je prošlo i dobilo projekte. Grad, inače, preko nekoliko programa pomaže mladima. Svake godine se  određuju neki prioritete bilo da je zaštita životne sredine, bezbednost, samozapošljavanje ili neki drug vid preduzetništva koje je u poslednje vreme jako važno, a mi smo njihov prvi korak ka ostvarivanju njihovih planova”, kazao je Kačar. “Ove godine je izdvojeno 5,5 miliona dinara za projekte mladih i to je najveći iznos do sada”.

Branislav Kačar je dodao da su svi pristigli projekti, osim pet koji nisu tehnički zadovoljili uslove konkursa, bili dobri i da komisija nije imala ni malo lak zadatak da izabere one najbolje čiju će realizaciju pomoći grad.

Među dobitnicima sredstava za realizaciju projekta nalazi se i Udruženje Radne akacije Delijski Vis koji su za samo godinu dana postojanja pokazali šta znači pravi aktivizam mladih. Oni su svojim idejama i zalaganjem uspeli da utiču na lepši izgled Delijskog Visa, naselja u kome žive, ali i da privuku mnoge  da im se pridruže.

“Kada smo počeli da sa svojim idejama nismo ni slutili koliko ćemo pažnje privući, ali nam je drago da nam se iz dana u dan priključuje još pristalaca koji ne žele samo da sede i čekaju već hoće da učine nešto za okolinu u kojoj žive i to nas raduje, ali nam je to i vetar u leđa da nastavimo dalje”, kažu članovi ovog udruženja.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je čestitao mladima koji su dobili šansu da uz pomoć i podršku grada realizuju svoje projekte.

“Slika  koja ovih dana može da se vidi u gradu je slika na kojoj već dugo radimo, puno je mladih, puno festivala, puno sadržaja, puno investicija, puno izgradnje, puno gostiju, aerodrom radi punim kapacitetom, stvaramo uslove da ima još više radnih mesta, da se školujete, obrazujete, napredujete”, poručio  je  Bulatović mladima.

 On je dodao da se i dalje radi na tome da položaj mladih u gradu bude bolji.

“Ove godine je započeta izgradnja novog Naučno-tehnološkog parka,  novog  studentskog doma čija je izgradnja počela  pre deset godina”, kazao je Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com