Društvo

U godini bezbednosti na radu prepolovili školarinu studentima

Važno obaveštenje pojavilo se na zaničnom sajtu Fakulteta zaštite na radu Univerziteta u Nišu, a glasi da je samofinansirajućim studentima koji sada prvi put upisuju prvu godinu osnovnih akademskih studija zaštite na radu školarina umanjena za 50 odsto. Tako će brucoši koji sada studije upisuju kao samofinansirajući umesto 72.000 dinara, koliko iznosi školarina za godinu, platiti upola manje, 36.000 dinara.

„Kako je 2019.godina proglašena godinom bezbednosti i zdravlja na radu kao fakultet smo odlučili da damo svoj doprinos ovoj odluci, ali i da istovremeno motivišemo svoje studente koji su se opredelili za studije zaštite na radu“, kaže profesor dr Momir Praščević. „Savet fakulteta je doneo odluku da bi jedan od načina da se pomogne studentima bio i taj da olakšamo troškove školovanja studentima koji sami plaćaju studije. Oni će ove godine platiti samo polovinu školarine“.

Dekan Fakulteta zaštite na radu, profesor dr Momir Praščević, dodaje da je zadovoljan odazivom kandidata za upis u narednu akademsku godinu, te da je u junskom roku upisano 20 odsto više brucoša nego prošle godine u ovo vreme.

„Inženjeri zaštite na radu bi uskoro, kada se donese zakon o tome, lako mogli da dođu do posla jer trenutno posao koji je njihov delokrug rada obavljaju i drugi stručnjaci. Svakako će to novim zakonom biti bolje regulisano, a inženjeri zaštite na radu naći će se na radnim mestima za koje su se školovali četiri godine“, kaže profesor dr Prašćević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com