Društvo

U GO Pantelej potpisani Ugovori za medijske projekte

Predsedica GO Pantelej danas je potpisala Ugovore sa predstavnicima medija za projekte koje je na konkursu sprovela ova opština u 2020. godini. Za ove namene opština je izdvojila 1.850.000 dinara. Od tog iznosa 1.400.000 je opredeljeno za medijske kuće, dok je 450.000 podeljeno manjim Udruženjima u čijem sastavu su uglavnom portali.

 

“Na osnovu raspisanog javnog poziva i održane javne rasprave ustanovili smo teme koje su bitne za razvog GO Pantelej, a to su one koje su vezane za poljoprivredu, razvoj ženskog preduzetništva, teme za kulturu i razvoj turizma, mlade…”, istakla je Stanković.

Ove godine se na konkur javilo 25 medija, a stručna nezavisna komisija je podržala 21 projekat. Projekti koji nisu prošli nisu ispoštovali zadate teme, kazala je predsednica opštine.

“U narednom periodu preraspodelićemo sredstva, pa ćemo veći značaj da damo manjim Udruženjima koji imaju portale i koji su tek u razvoju”, rekla je Stanković.

U ovoj godini mediji će moći još jednom da konkurišu sa svojim projektima u GO Pantelej. Ugovori koji su potpisani danas odnose se na projekte za 2020. Sa potpisivanjem i sprovođenjem konkursa se kasnilo zbog epidemije koronavirusom. I Konkursu za 2021. prethodiće javna rasprava.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com