Društvo

U Gadžinom Hanu protest zbog izgradnje regionalnog azila za pse lutalice

Meštani Duge Poljane kraj Gadžinog Hana najavili su za danas u 15. sati protest ispred zgrade skupštine te opštine, zbog namere da u njihovom selu bude izgradjeno regionalno prihvatilište za više od 2.000 pasa lutalica sa teritorije Niša, Svrljiga i Gadžinog Hana.

Meštani su istakli da ne postoji neprikladnije mesto za izgradnju prihvatilišta od njihovog sela, jer ono nema kanalizaciju i ima problem sa vodonabdevanjem, tako da leti nema vode, kao i da se na prostoru na kojem je planirano prihvatilište nalazi pet hektara šume, pa će deo nje verovatno morati da se iseče. Komisija za planove opštine Gadžin Han sutra će razmatrati izmene i dopune prostornog plana te opštine kojima je planirana izgradnja azila na pse na području Duge Poljane.

Prema rečima meštana, izmenama i dopunama prostornog plana izgranja prihvatilišta planirana je na svega 20 do 30 metara od prvih kuća, a nekoliko kuća će se čak naći usred prihvatilišta. Stanovnici Duge Poljane najvili su radikalizaciju protesta i blokadu saobraćajnica, ukoliko komisija za planove usvoji predložene izmene i dopune. Više domaćih i medjunarodnih udruženja za zaštitu životinja takodje zatražilo je da se ne gradi regionalno prihvatilište, ocenjujući da će ono biti “logor za pse”. Protest je zakazan za 15 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com