PolitikaRegion

U Gadžinom Hanu predsednik i predsednica zamenili funkcije

Posle 15 godina opština Gadžin Han dobila je novog predsednika opštine, tačnije predsednicu. To je Marija Cvetković, dosadašnja predsednica Skupštine opštine.

Nju su za tu funkciju izglasali na jučerašnjem zasedanju odbornici Skupštine opštine, na čijem čelu je bila od 2012. godine. Cvetković je u zaplanjski parlament ušla kao odbornik Socijalističke partije Srbije, ali je ovih dana prešla u Srpsku naprednu stranku. Dosadašnji predsednik opštine Gadžin Han Saša Đorđević (SPS) izabran je za predsednika Skupštine.

Do rotacije u vrhu lokalne vlasti došlo je nakon što su naprednjaci i socijalisti iz Gadžinog Hana nedavno potpisali koalicioni sporazum kojim je predviđeno da mesto predsednika opštine pripadne stranci koja ima najveći broj odbornika u Skupštini opštine. Srpska napredna stranka, koja je posle izbora u Skupštini opštine Gadžin Han imala sedam odbornika, zahvaljujući preletanju odbornika DSS-a i SPS-a u njene redove, stigla je ovih dana do brojke od 12 odbornika, dok su socijalisti spali sa 16 na 11.

Skupština opštine Gadžin Han održana je dan nakon što je Đorđević podneo ostavku na mesto predsednika opštine, ali i nakon što je Marija Cvetković prešla iz redova Socijalističke partije Srbije u Srpsku naprednu stranku. Za izbor Marije Cvetković glasalo je 29 od 31 prisutnog odbornika lokalnog parlamenta, dok je Đorđević dobio podršku 20 odbornika, jer za njegov izbor nisu glasali odbornici Jedinstvene Srbije. Za zamenika predsednika opštine Gadžin Han izabrana je Slavica Vojinović iz SPS-a, a na toj funkciji do sada se nalazio Goran Stojiljković iz SNS-a.

Promene u lokalnoj vlasti zaobišle su Veće opštine Gadžin Han tako da će većnici i nadalje biti Prodan Veljković, Slaviša Ivković, Milisav Filipović, Nenad Dobrenović i Darko Milošević.

Skupštinsko zasedanje u Gadžinom Hanu obeležili su brojni prekidi, a intervenisala je i policija po pozivu odbornika Jedinstvene Srbije Damira Stojanovića. On je zatražio zaštitu policije uz navode da mu je predsednik administrativno – mandatne komisije i sekretar Skupštine Miloš Mitić pretio smrću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com