Društvo

U duhu Svetosavlja i dobročinstva u Nišu se održava osmi dobrotvorni Svetosavski bal

Osmi po redu dobrotvorni Svetosavski bal biće održan u nedelju, 26. januara, sa početkom od 19 časova u New City hotelu. U duhu Svetosavlja, sabornosti i dobročinstva svi zainteresovani građani moći će da pokažu spremnost da pomognu drugima.

Prikupljena sredstva sa osmog dobrotvornog Svetosavskog bala biće namenjena Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR u Nišu.

“Mi nastavljamo kao i do sada da poboljšavamo uslove na Hematoonkološkom odeljenju i u roditeljskim kućama”, rekla je Marija Tomić iz niškog NURDOR-a.

Studentski kulturni centar Niš ove godine ulogu domaćina prepustio je Gradu, odnosno gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću.

Idejni tvorac dobrotvornog Svetosavskog bala je čuveni niški arhitekta Hadži Ivan Redi. On je istakao da je osnovna misija bala da se pokaže humanost i plemenitost.

“Ja, kao čovek, verujem da bez dobročinstva svo naše bavljenje na ovom svetu nema mnogo smisla. U tom smislu sam godinama to pratio, razvijao, hvala Gospodu, imao sam izuzetnu potporu Studentskog kulturnog centra, Ansambla “Groš” i gospođe Dragane Petrović koja je dala potpuno novu snagu i lepotu ovoj manifestaciji na čelu Studentskog kulturnog centra”, izjavio je Redi.

Foto: N. V.

Pomoćnica gradonačelnika Niša Marina Kostić poručila je da svi zainteresovani mogu direktno na račun NURDOR-a da uplate sredstva i time obezbede ulaznicu za bal.

“Ovaj bal ima tradiciju sedam godina. Sedam balova je održano u ovom gradu”, rekla je Kostić.

Najmanji iznos za građane je 3.000 dinara, dok je za privredna lica 10.000 dinara. Jedna uplatnica je ulaznica za dve osobe.

Bal se i ove godine organizuje sa blagoslovom Episkopa niškog gospodina Arsenija, uz bogat kulturno-umetnički program.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com