Društvo

U Domu zdravlja danas i sutra preventivni pregledi bez zakazivanja i uputa

Nišlije će ovog vikenda bez zakazivanja i uputa u Domu zdravlja moći da urade besplatne preventivne preglede grlića materice, debelog creva, šećerne blesti i kardiovaskularnih bolesti. Na preglede će moći da se ide danas i sutra , 12. i 13. februara, u vremenu od 7 do 14 sati.

Dom zdravlja u Nišu nastavio je da organizuje “Otvorena vrata” za skrining pregledepa će građani moći da urade besplatne preglede i ovog vikenda.

Papa Nikolau test, za rano otkrivanje karcinoma materice moći će da urade  žene od 25 do 64 godine, a brisevi će se uzimati na prvom spratu Službe za zdravstvenu zaštitu žena.

Služba za polivalentnu patronažu pozvala je  žene da prisustvuju obuci za samopregled dojke, a sve žene od 50 do 69 godina moći će da urade skrining na karcinom dojke i mamografiju, saopštili su iz Doma zdravlja.

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih radiće preglede na rano otkrivanje karcinoma debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i depresije. Zainteresovani će, takođe, moći da urade EKG  kao i pregled kod interniste.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com