Društvo

U Crnu Goru na letovanje bez PCR testa i potvrde o vakcinaciji

Za ulazak u Crnu Goru ovog leta građanima Srbije neće biti potrebni PCR testovi kao ni potvrda o vakcinaciji, rečeno je promociji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore koja je svoju turističku promociju započela u Nišu.

Cene letnjih aranžmana nisu povećane i biće čak su i niže i u punoj sezoni. Dodaju da su hotelijeri preduzeli sve epidemiološke mere kako bi izašli u susret turistima iz Srbije i okolnih zemalja koji čine 40 odsto svih turista u Crnoj Gori. Veliku pogodnost za letovanje u Crnoj Gori pruža  i avio linija Niš-Tivat sa niškog aerodrome Konstantin veliki koja kreće sredinom juna.

“U Nišu smo da pozovemo sve građane da dođu kod nas ovoh ljeta na more i tako tradicionalno započinjemo promociju  na tržištu regona u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i kolegama iz Bara, Kotora i Budve. Upoznaćemo Nišlije sa novitetima koje nudimo, cjenama letovanja, ali i merama koje su preduzete zbog epidemije korona virusa kako bi se turisti osećali bezbedno i sigurni. Svi turisti iz Srbije imaju pravo i na  hitnu zdravstvenu zaštiru”, kazala je Danica Banjević, direktorica Turističke organizacije Tivat.

Ove godine poseban akcenat je na Tivtu, primorskom gradu u kojem su Srbi u godini pre epdiemije, 2019-te noćili 12 odsto više nego 2018.

 “Tivat je posatao poželjan turistički grad koji je uz ono što je novo sačuvao i svoju tradiciju”, dodala je ona.

Prema rečima Ljiljana Čukić, menadžera Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, već je u prvim danima maja primećen povećan broj turista  koji dolaze i uvek se vraćaju Crnoj Gori.

             “Najviše gostiju imamo iz Srbije, ali i Bosne Hercegovine, ti je Rusija, turisti iz Njemačke, Engleske i drugih zemalja koje pripadaju Evropskoj uniji. Očekujemo dobru posećenost upravo zbog toga što smo shvatili da i život i turizam ne može bez gostiju, bez druženja, bez prijateljstva. Naši turistički radnici su se potrudili , upravo zbog prethodne godine koja je bila teška za sve nas, da spuste cene. Već sada sun eke promotivne akcije i do  30 posto, a u sezoni će se to kretati i do 20 posto. Mnogi hoterijeri nude povoljne aranžmane samo je potrebno stupiti u kontakt sa turističkim organizacijama”, istakla je Ljiljana Čukić.

Adriana Anastasov, gradska većnica je pored Turističke organizacije Niša bila domaćin gostima iz Crne Gore.

             “Turistička organizacija Niša odlično sarađuje sa lokalnim turističkim organizacijama Srbije. Od prošle godine smo stvorili jednu mrežu saradnje kako bi ponudili celikupnu turističku ponudu jugoistočne Srbije. Saradnja sa turističkim organizacijama van naše zemlje  započela je pre par meseci upravo sa opštinom Tivat  a danas je u Nišu i Turistička  organizacija Crne Gore. Želimo da našim sugrađanima ponudimo i tu mogućnost obzirom da je sada situacija mnogo bolja”, kazala je Anastasov.

Prema njenim rečima idućeg meseca grad Niš i Turistička organizacija Niša posetiće Tivat.

“Oni su već upoznati sa manifestacijama koje se održavaju u Nišu i iskoristićemo priliku da građani Crne Gore posete Niš u avgustu kada imamo najviše manifestacija. Saradnja je otpočela i nadam se da će biti još tešnja na zadovoljstvo i naših i građana Crne Gore”, kazala je Anastasov.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com