Servisne

U četvrtak hladnije sa kišom, na planinama sneg

U Srbiji se sutra očekuje hladnije vreme mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima dok se na planinama očekuje sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od tri stepena do sedam stepeni a najviša od osam stepeni na severu i zapadu Srbije do 15 stepeni na jugu.

Biometeorološka prognoza: Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa kardiovaskularnim i respiratornim tegobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu promenljivog raspoloženja i glavobolje. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

U petak se očekuje pretežno oblačno i hladnije vreme, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Uveče i tokom noći delimično razvedravanje. U subotu u Vojvodini i centralnoj Srbiji pretežno sunčano i toplije. U ostalim krajevima malo do umereno oblačno, na krajnjem jugoistoku još ponegde sa slabim padavinama.

Uveče i tokom noći u svim krajevima naoblačenje sa Jadrana, ali ono će tek ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Jugoistočni vetar u pojačanju. U nedelju umereno oblačno, veći deo dana suvo, još toplije i vetrovito.

Najtoplije će biti u zapadnoj i centralnoj Srbiji sa maksimalnom temperaturom od oko 20 stepeni, a najsvežije u Timočkoj Krajini, sa temperaturom od 12 stepeni do 14. Na planinama i u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Uveče i tokom noći sa zapada prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima uz prestanak košave. Česta naoblačenja s kišom, na planinama sa snegom),uz sunčane periode između njih obeležiće i prvi deo naredne sedmice. Temperatura će biti viša početkom nedelje, a zatim u postepenom padu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com