Društvo

U CERJU ODRŽANA AKCIJA ODREDA IZVIĐAČA “LOLA”: “Pronađi-sredi”

Odred izviđača „Lola“ u Cerju kraj Niša organizovao akciju „Pronađi-sredi“, koja je namenjena članovima odreda „Lola“ i mladima sa teritorije grada.

Tokom akcije učesnici su se upoznali sa ciljevima održivog razvoja i planirali aktivnosti koje će doprineti njihovom razvijanju. Cilj projekta je da se kod dece i mladih razvije ekološka svest i da se osnaže sa u svojim sredinama prepoznaju izazove na polju zaštite životne sredine i zaštite od prirodnih i elementarnih nepogoda, te da na pravi način na njih odgovore.

“Učesnici akcije obišli su okolinu Cerjanske pećine, pronašli i mapirali izvore zagađenja. U naselju Pantelej sanirali su i jednu javnu površinu. Nakon ove aktivnosti programski tim krenuće sa izradom izveštaja sa lokacijama mapiranih izvora zagađenja i opisa pronađenih. Izveštaj će biti predstavljen lokalnoj samoupravi, a potom i građanima. Na ovaj način razvija se ekološka svest građana i podstiču da i sami učestvuju u uređenju javnih površina u svom okruženju”, kažu u Izviđačkom odredu “Lola”.


Izviđački odred „Lola“ će, kako najavljuju, na proleće u skladu sa svojim kapacitetima i podrškom lokalne samouprave, krenuti sa sanacijom pronađenih izvora zagađenja.

Aktivnost „Pronađi – sredi“ „Lola“ realizuje se u sklopu istoimenog projekta koji je podržao Fond za zaštitu životne sredine Grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com