Merošina

U Brestu se uveliko radi na završetku vodovodne mreže

Izvor: Niške Vesti

Bez podrške države, a sa skromnim sredstvima kojima Opština Merošina raspolaže, ne može da se trajno uredi vodovodna i kanalizaciona mreža u ovom kraju Srbije. Prema navodima predsednice privremenog organa dr Sanje Stajić država je taj problem prepoznala i zatražila od ove opštine krajem prošle godine da dostavi trenutno stanje, ali i procene šta je neophodno uraditi kako bi svaki stanovnik imao pijaću vodu.

„Plan države jeste da do 2025. godine svako selo ima vodovodnu i kanalizacionu mrežu i to me posebno raduje“, istakla je Stajić.

U selu Brest ovih dana se uveliko radi na završetku vodovodne mreže. Trenutno se obavlja prokopavanje kanala i polaganje cevi radi kompletiranja vodovoda za celo naseljeno mesto. Istovremeno radi se priključivanje domaćinstava na vodovodnu mrežu. Projekat sa kojim se krenulo 2017.godine uskoro će biti završen a finansira se iz budžeta opštine Merošina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com