Društvo

U akciji čišćenja reke Nišave napunjena dva kamiona smećem

Udruženje građana EKO gerila Niš, u nedelju, 21.07.2019. održalo je akciju čišćenja reke Nišave u centru grada. U akciji je učestovalo oko 15 članova udruženja, očišćena je leva strana korita reke od mosta u ulici Kralja Stefana Prvovenčanog (kod auto pijace) do tvrđavskog mosta, i taj deo keja. Na kraju akcije, smećem su bila napunjena dva kamiona.

U akciji je EKO gerili pomoglo i JKP “Mediana”, obezbedivši im kamione i opremu.

“Obezbedili su nam dva para čizama, rukavice, sigurnosni pojas i uže, hvataljke, grabulje, metle i džakove. Takođe, akciji su se lično priključili direktor JKP Mediana, gospodin Dragoslav Pavlović i jedan od šefova Vladimir Mitić, sa još nekoliko radnika. Na kraju akcije direktor Pavlović je izrazio zadovoljstvo viđenim entuzijazmom kod učesnika i ponudio svaku vrstu pomoći u okviru mogućnosti JKP Mediana“, kaži iz EKO gerile.

Foto: EKO gerila Niš

Edukativni karakter akciji je dalo  Udruženje za podsticaj stvaralaštva kod dece i odraslih “Dedina garaža”, tako što je sa najmlađim sugrađanima održalo radionicu na temu značaja reke i njene čistoće i kako bi oni mogli da doprinose čistijoj životnoj sredini.

Foto: EKO gerila Niš

“U toku naše akcije oni su napravili od štapa, platna, bilja i kanapa vilu Naissu koja živi u reci i oslobodili je kako bi nam pomogla da zaštitimo grad”, poručuju iz EKO gerile.

Na kraju akcije poslata je poruka svih učesnika da čuvamo reku i ne bacamo đubre u nju.

“Svi volimo da uživamo na keju, ali to nije prijatno ako je Nišava puna smeća”, poruka je učesnika akcije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com