Društvo

U 26 vrtića trenutno boravi 2250 mališana

Nakon što su zbog manjeg broja dece tokom leta neki objekti bili zatvoreni, Javno predškolska ustanova Pčelica od 1. septembra otvorila je sve vrtiće za mališane. U 26 vrtića trenutno dolazi oko 2250 mališana, što je trećina od ukupnog broja upisanih, kaže direktorka Svetlana Mitić. Tokom leta vrtiće JPU Pčelica pohađalo je manje od 10 odsto upisanih mališana.

Svetlana Mitić

 

‘’Nedelju dana pre otvaranja vrtića uradili smo anketu sa roditeljima i tako smo tako saznali koji broj dece će se vratiti u vrtiće’’- kaže Svetlana Mitić. ‘’Sada imamo 2250 mališana u svih 26 vrtića, što je trećina od svih upisanih mališana. Pripremni predškolski program, to su deca koja se pripremaju za školu, radi nesmetano. Oni su pri vrtićima, školama i mesnim zajednicima. Za sada je sve pod kontrolom, a nadam se da će tako i ostati’’.

Poštuju se sve propisane mere, prostorije se provetravaju a deci igra organizuje tako da imaju što manje kontakta.

‘’Oni roditelji koji rade i koji nemaju gde da ostave svoje dete mogu da ga dovedu kod nas uz potvrdu pedijatra.Deca su bezbedna u bašim vrtićima, vodi se puno računa i o higijeni i o vaspotno-obrazovnom radu kao i o njihovoj ishrani. Zahtevamo od roditelja da poštuju sva pravila i sve mere i za sada je sve u najboljem redu. Nema bolesne dece, nema bolesnih zaposlenih, držimo sve pod kontrolom i u stalnom smo kontaktu sa Institutom za javno zdravlje’’- ističe Mitić.

Na listi čekanja za vrtić oko 940 mališana, dok ih je u junu upisano1180.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com