Kultura

Tvrđava u rukama glumaca, počeli 52. Filmski susreti (VIDEO)

Tradicionalnom predajom ključeva grada Niša ovogodišnjoj predsednici žirija, Jelici Sretenović, počeo je 52. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma. Na bini Letnje pozornice bilo je mnogo više glumaca nego prethodnih godina, a nagrada za životno delo “Pavle Vuisić” ove godine pripala je glumici Svetlani Bojković.

Crveni tepih je ove godine vodio glumce i preko Tvrđavskog mosta, a Nišlije su strpljivo čekale otvaranje kapije, koja je bila zatvorena do momenta dok na most nisu kročili glumci i gradonačelnik, koji su prethodno, tradicionalno, bili na prijemu u Gradskoj kući.

Ove godine je na otvaranju Filmskih susreta bilo zaista dosta glumaca. Nišlije su tako, posle mnogo godina mogle da vide Vesnu Trivalić koja žvi u Dubaiju, Vojina Ćetovića i Slobodu Mićalović, Nikolu Koju, Nebojšu Glogovca i druge, a publici se poklonila i Svetlana Bojković ovogodišnji laureat nagrade “Pavle Vuisić”.

„Jeste ovo nagrada za životno delo, ali se nadama da ću i dalje raditi, ako me zdravlje i kondicija posluže, ali se ipak dosta godina nakupilo, skoro pola veka. Dovoljan je to staž za životno delo”, kazala je Svetlana Bojković.

Prve festivalske večeri prikazani su filmovi “Stado” koji je režirao Nikola Kojo i “Ustav Republike Hrvatske” u kome glavnu ulogu tumači Nebojša Glogovac.

U petak, 25. avgusta, druge festivalske večeri na programu su tri filma, “Santa Maria Della Salute” u režiji Zdravka Šotre, “Afterparty” reditelja  Luke Bursaća i “Vrati se Zone”
reditelja  Juga Radivojevića.

Svečano otvaranje, kao i svake godine, uveličao je i vatromet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com