Društvo

Tvrđava: 200 mladih trčalo kros

U Nišu se okupilo dve stotine mladih atletičara na Pojedinačnom prvenstvu Centralne Srbije u krosu. Najviše simpatija izazvali su najmladji, šestogodišnjaci, koji su učestvovali u trkama na 300 i 500 metara.

Pravo umeće, brzinu i spremnost, pokazali su stariji pioniri i stariji juniori, kao i seniori, u trkama na 2.000, 4.000 i 6.000 metara.

Najbolji u glavnoj trci na 6.000 metara bio je Marko Nikolić iz atletskog kluba Napredak iz Aleksinca. Generalno, najviše medalja osvojili su atletičari iz Novog Pazara.

Foto: Niške Vesti

“Na Prvenstvu Centralne Srbije u krosu učestvuje dvadeset klubova iz Novog Pazara, Raške, Kraljeva, Paraćina, Dimitrovgrada, Pirota, Požarevca, Ćuprije i tri kluba iz Niša. Interesovanje se uvećalo za atletiku naročito nakon održavanja Evropskog prvenstva u Beogradu. Atletika je kraljica sportova, i sva bi deca trebalo da počnu da treniraju te bazične sportove poput atletike i plivanja, pa da se tek kasnije odlučuju za ostale sportove”, kaže Nenad Cvetković, trener atletskog kluba Niški maraton.

“Mi smo pomogli održavanje krosa i tehnički i finansijski. Naša želja je da ova deca imaju uslove da treniraju i takmiče se, i da sutra budu poput Ivane Španović, Vere Nikolić, Mihaila Dudaša, čak i bolja od njih”, kaže predsednik Gradske opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović.

Svi takmičari koji su osvojili prvo, drugo i treće mesto u svojoj disciplini, dobili su medalje Atletskog saveza Centralne Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com