Ekonomija

Tvoja prva zarada: 30 mladih Nišlija naučilo kako da zaradi u IT sektoru

30 mladih Nišlija završilo je praktičnu tromesečnu obuku o osnovama programiranja i spremni su da se samozaposle, rečeno je povodom završetka omladinskog projekta „Tvoja prva zarada“, a koji je finansirao Grad Niš sa 196 hiljada dinara.

Projekat je sprovelo Udruženje građana „Smart grupa“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Niša.

Udruženje “Smart grupa” završilo obuku za mlade Nišlije

Procena je da će posle mesec dana mladi koji su prošli IT radionicu uspeti da naplate svoja znanja i veštine iz oblasti programiranja i izrade web sajta pomoću WordPress-a i da će zaraditi između 10 i 30 hiljada dinara, kažu u Udruženju „Smart grupa“

„IT radionice je vodio priznati stručnjak Dalibor Todorović i dobila sam praktično znanje koje ako vremenom usavršavam mogu još više da naplatim. Sada znamo da izradimo sajt za nečije ili naše preduzeće koje u današnje vreme doprinosi razvoju poslovanja“, kaže jedan od polaznika IT radionice.

Dodela sertifikata povodom završetka IT obuke

Interesovanje za ove radionice je bilo veliko, o čemu svedoči čak 280 prijava.

„Nezaposlenost i neaktivizam najvećii problemi mladih u Nišu zbog čega Kancelarija za malde podržava ovakve projekte, a koji ujedno ohrabruju mlade da ostanu u svom rodnom gradu, u Srbiji“, kaže šef Kancelarije za mlade, Stevan Živković.

U Udruženju građana“Smart grupa“ ističu da će nastaviti sa sličnim projektima a koji će pružiti mladima priliku da besplatno steknu praktična znanja i brzo pronađu posao.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com